• Hvor blev de af? Søren og Thomas Huusmann fortæller, torsdag den 16. januar kl. 19,30 på Arkivet.

  Om Søren og Thomas Huusmann:
  Vi vil kort fortælle om vores opvækst i Toftlund, hvor vi har boet og hvornår vi er flyttet fra byen.
  Søren vil fortælle sin tid i forsvaret og om de steder han har gjort tjeneste og hvor han har været udsendt og lidt om hans oplevelser.
  Thomas vil fortælle om hvor han er havnet henne efter Toftlund, og hans tid i forsvaret. De militære udsendelser han har deltaget i og om at modtage forsvarets tapperhedsmedalje. Efterfølgende vil han fortælle om optagelsen i politiet og jobbet som politibetjent.

 • Afstemningsfest på Frosch Hotel kl. 19.00. Tilmelding fra 20. jan. på mail:tlhf6520@gmail.com eller SMS 2025 9513

  Arrild, Branderup og Toftlund Lokalhistoriske Foreninger holder fælles afstemningsfest.
  Det må du ikke gå glip af. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.
  Oplev en medrivende afstemningsfest, du aldrig vil glemme. Mange begivenheder fra dengang genskabes og sættes i historisk perspektiv. Den 10. februar 2020 kl. 19 på Frosch Hotel føres du tilbage til stemningen, som den var i 1920. Genoplev afstemningsfesten for 100 år siden og få en fornemmelse af de voldsomme følelser, der var på spil. For mange var Genforeningen deres livs største oplevelse. Rigtig mange havde i de 56 års udlændighed arbejdet for, at Genforeningen kunne finde sted, men det var i mange år usikkert, om deres arbejde ville krones med held. Vi søger at genskabe salen på Frosch Hotel og pynter den som dengang med guirlander, rød/hvide farver, blomster og flag. Festtalen holdes af Anne-Grethe Petersen og Lis Mikkelsen, der har fundet historier fra afstemningen i Toftlund i 1920, og som har sammensat en fin fortælling fra arkivets materialer. Vi synger af ”Afstemningssanghæfte 1920” til akkompagnement af Ruth Iversen. Lokalhistorisk Arkiv præsenterer en udstilling af de gamle afstemningsplakater og med mange originale genstande fra Genforeningen. Aftenens højdepunkt bliver et overdådigt, gratis kaffebord.


 • Hvor blev han af? Hans Jørgen Berg fortæller. Torsdag den 12. marts kl. 19,30 på Arkivet.

  Hans Jørgen Berg fortæller om sin barndom, ungdom og tiden i Toftlund og senere Tønder.

 • Teaterforestilling sammen med Midtsønderjyllands Musik- og Teaterforening. "HER GÅR GRÆNSEN"

  Søndag den 4. okt. kl. 15.00 i Kulturhuset, Toftlund.

  Teaterforestillingen "HER GÅR GRÆNSEN" er et samarbejde mellem SPROGFORENINGEN og DET LILLE TEATER I GRÅSTEN.