• Onsdag den 23. oktober kl. 19,30 på Arkivet, Søndergade 56, Toftlund Christian Skov, "den blinde klaverstemmer" fortæller om sit liv og arbejde.

  Klaverstemmer Christian Skov blev i en tidlig alder blind pga. en arvelig øjensygdom. Dermed var der lagt op til et liv som pensionist med lidt småsysler som tidsfordriv.
  Det skulle blive ganske anderledes. Christian Skov uddannede sig til klaverstemmer og instrumentmager, og han har gennem hele sit liv haft sit eget firma, hvor han stemmer klaverer over hele landet. Han har et yderst aktivt liv, rejser meget i hele verden, og han har sin egen produktion af "Christian Skov-klaverer" i Kina.
  Han har et ukueligt livsmod og masser af energi, som betyder, at han som blind lever på lige fod med seende.
  Der venter gæsterne en virkelig livsbekræftende fortælling, hvor alle er velkomne.

 • Ny bog med postkort fra det gamleToftlund frem til 1920. Mandag den 11. november kl. 15.00 på Arkivet. Der serveres portvin og kransekage

 • Foredrag. Lars R. Therkildsen: Gamle Knudsen og hans datter. torsdag den 21. november kl. 19,30 på Arkivet


  Hvem var ”Gamle Knudsen”?
  Var han en ukendt, fordrukken, dansk storvildtjæger i Kenya, eller en velbeskrevet pionér og romanfigur?
  Hans breve til datteren, avisartikler fra samtiden og nutidig forskning tegner et billede af personen og hans pionérgerning.
  Karen Blixen møder dette kraftfulde menneske, og han bliver model for en af de væsentligste karakterer i bogen Den afrikanske Farm, under navnet ”Gamle Knudsen”.
  Hvem var han i virkeligheden? Ham, der gennem sit samvær med Karen Blixen fortalte om sit eventyrlige og dramatiske liv, hvilket inspirerede Karen Blixen i sit senere forfatterskab. Ham, der blev kendt som helt og pionér. Ham, der var rejst fra sin datter på 3 år, forfulgt af en dårlig samvittighed, han senere overfører til datteren.
  Forfatteren og foredragsholderen, Lars R. Therkelsen, har nu, efter en årelang søgning i såvel Danmark som i Afrika, skrevet en bog med titlen: ”Gamle Knudsen – og hans Datter”, hvori han løfter sløret for sin oldefar, Peter Aarups liv og skæbne.
  I forbindelse med arrangementet torsdag den 21. november på Arkivet kl. 19,30 vil Lars R. Therkelsen også løftet lidt af sløret for sin oldefars liv og skæbne, ligesom han fortæller om fundet de breve og den research, der førte frem til historien.

 • Hvor blev de af? Søren og Thomas Huusmann fortæller, torsdag den 16. januar kl. 19,30 på Arkivet.

 • Afstemningsfest på Frosch Hotel kl. 19.00

  Arrild, Branderup og Toftlund Lokalhistoriske Foreninger holder fælles afstemningsfest.
  I forbindelse med arrangementet vil der være udstilling af:
  afstemningsplakater,
  ting der blev fremstillet som souvenir i forbindelse med afstemningen og andre klenodier.

 • Hvor blev han af? Hans Jørgen Berg fortæller. Generalforsamling. Arkivet kl. 19,30

 • Teaterforestilling sammen med Midtsønderjyllands Musik- og Teaterforening. "HER GÅR GRÆNSEN"

  Søndag den 4. okt. kl. 15.00 i Kulturhuset, Toftlund.

  Teaterforestillingen "HER GÅR GRÆNSEN" er et samarbejde mellem SPROGFORENINGEN og DET LILLE TEATER I GRÅSTEN.