• Kulturugen. Mandag den 2. oktober kl. 14,30 på Arkivet

  Der vises billeder fra eget arkiv. Ovenstående billeder er fra byggeriet af Rådhuset i 1973.
  Der er kaffe kl. 14,30 og kl. 15.00 vises billederne.
  Arrangementet er gratis.

 • Poul Nielsen, 92 år. Torsdag den 5. oktober kl. 14.00 på Arkivet. Et historisk vingesus


  Poul Nielsen fortæller om sin tid i koncentrationslejren Sachsenhausen, hvor han var interneret fra slut nov. 1943 - maj 1945, hvor han kom hjem med de hvide busser.
  Poul Nielsen har skrevet bogen "Kun et nummer"
  Entre: kr. 70,- hvoraf de kr. 20,- går, efter Poul Nielsens ønske, til Frøslev lejrens museum.
  Der serveres kaffe med småkager.

 • Foredrag ved Helga Küssner, torsdag den 2. november kl. 19.30  Helga Küssner har skrevet bogen "Sorgens børn" hvor hun fortæller om sin barndom og opvækst under og efter 2. verdenskrig.

  Fra bogen Sorgens Børn
  Oplægsholder Helga Küssner

  Helga Küssner er født 1936 i Hamburg, hvor hun tilbragte sine første år. Men Anden Verdenskrigs store bombardementer jævnede i 1943 hendes bydel med jorden. Familien blev evakuret til Oberfranken hvorfra hun i 1945 kom til Flensburg. Hendes mor kom af en sydslesvigsk familie, så langsomt gled de ind i det danske mindretal. Med en dansk skole afslutning kunne hun opfylde sin drøm – at blive uddannet som lærer fra Tønder Statsseminarium. Foredraget tager udgangspunkt i en erindringsbog, der beskriver krig oplevet af en lille pige – i en tid som flygtning og i en tid hvor hun som 11-årig skifter kultur og dermed kommer til at leve i et parallelsamfund. Mødet med nabolandet i nord giver hende et ganske andet liv end forventet.


  Entre incl. kaffe: kr. 50,-